69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Булінг та кібербулінг: вчителям та учням розповіли як захиститись від агресії в реальному житті та інтернеті

Минулого тижня з метою попередження булінгу серед учнів навчальних закладів м. Запоріжжя спеціалісти відділів служби (управління)  у справах дітей Комунарському районах для працівників закладів освіти району провели семінар з питань взаємодії закладів освіти, органів Національної поліції, служб у справах дітей та центрів соціальних служб  щодо запобігання та протидії булінгу в освітньому середовищі. У семінарі взяли участь працівники КЗ «ЗОЦСПД»ЗОР, які розкрили питання профілактики булінгу в шкільному середовищі та психологічної роботи с учасниками.         

Окрім цього спеціалісти відділу по Дніпровському району служби (управління) у справах дітей міської ради провели лекцію для учнів 7-8 класів щодо попередження кубербулінгу. У заході взяли участь також прокурор місцевої прокуратору №3, представники пробації та Дніпровського відділу поліції. Після лекції до спеціалістів звернулась дівчинка, яка стала жертвою кібербулінгу декілька років тому.

Кібербулінг — це напади з метою завдання психологічної шкоди, які здійснюються через електронну пошту, миттєві повідомлення в чатах, на веб-сайтах, в соціальних мережах; текстові повідомлення або зображення (фото, відео). До кібербулінгу відносять також терор за допомогою мобільного телефонного зв’язку. Кібербулінг начебто і віртуальний (такий, що не має фізичного втілення), але, на жаль, шкода, якої він завдає, цілком реальна. Тому особливу увагу варто звернути, в яких соціальних мережах і з ким спілкуються діти та як вони себе почувають  після такого спілкування.