69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Центр "Затишна домівка" відтепер може прихистити жінок, які постраждали внаслідок насильства

Сьогодні під час сесії міської ради депутати заслухали та підтримали питання про розширення списку осіб, які зможуть скористатися послугами комунального закладу «Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Затишна домівка».

Впродовж двох останніх років послугами установи «Затишна домівка» скористалися 113 осіб, серед яких матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у віці від 16 до 23 років) . Однак, за словами фахівців, з'явилася необхідність розширити коло осіб, які зможуть скористатися соціальними послугами.

- Ми пропонуємо таку послугу - розширити можливості «Затішної домівки» і приймати жінок, які постраждали в результаті насильства в сім'ї. Відповідно до закону вони можуть перебувати у нас не більше 90 днів, але цього цілком достатньо. Головне - це вирішити їх психологічні проблеми і також знати, куди вони планують повертатися. Факт прояву насильства повинна підтвердити поліція, центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і, звичайно, служба у справах дітей, - розповіла начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Таким чином до переліку одержувачів послуг «Затишної домівки» включили жінок, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, щодо яких існує підозра, що вони стали жертвою злочинів насильницького характеру (проти життя і здоров'я), незаконного позбавлення волі, торгівлі людьми, незаконного примусу, погроз або домагань. Додаткові кошти на ці потреби не знадобилися.

Інформацію взято з офіційного сайту Запорізької міської ради