69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

"Хай щастить" - міська рада привітала дітей-сиріт з отриманням паспорту громадянина України

Вже 22-ий рік поспіль в міській раді існує добра традиція привітання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримують паспорт громадянина України.
Цього року 180 наших дітей отримують паспорт і вчора 63 дитини урочисто за традицією отримали пам'ятний подарунок - годинник з побажаннями "Хай щастить!" від міської ради.

"Дітям, яких запросили на сьогоднішню зустріч, 14 і 16 років. У зв'язку з новим законодавством, з цього року паспорти громадянина України - ID картки - вручають з 14 років, але є й ті, хто не встигли потрапити в ці вікові рамки.
На цей перехід знадобиться два роки. А вже з 2020 року паспорти отримуватимуть тільки 14-літні. Завдяки міській програмі соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання ми охоплюємо увагою всіх", - розповіла начальник служби у справах дітей міської ради Наталія Сиворакша.

З важливим кроком у доросле життя дітей привітала Еліна Сокол, яка ще декілька років тому так само отримувала паспорт і годинник, а вже сьогодні стала зразковим опікуном для своїх трьох сестричок.

Ми бажаємо всім нашим дітям натхнення, злагоди та гармонії, а пам’ятний подарунок хай стане символом дорослого, самостійного та успішного життя!