69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

На захисті прав дітей

Вчора в мережі інтернет був розповсюджений мешканцями м. Запоріжжя відеоролик, де мати в громадському транспорті вживала алкогольний напій та давала його своїй дитині.

Службою у справах дітей разом з представниками поліції була проведена робота та менше ніж за добу було виявлено дану родину. Наразі горе-мати затримана, службою було вилучено двоє малолітніх дітей, як такі, що залишились без батьківського піклування, були вилучено з родини. Наразі діти перебувають в міській лікарні до подальшого вирішення їх долі.

Оскільки, жодних даних, окрім відео в інтернеті, про родину не було, службі та поліції було достатньо важко знайти цю сім’ю.

Пам’ятайте! Знімаючи відео та не вживаючи суттєвих заходів, а саме –  негайно перешкодити горе-батькам наносити шкоду життю та здоров’ю дитині, Ви свідомо залишаєте дитину в небезпеці. Тому закликаємо усіх громадян міста: якщо Ви стали свідком порушення прав дитини, зловживання батьками своїми обов’язками, або Вам стало відомо про загрозу життю та здоров’ю дітей, НЕГАЙНО викликайте поліцію, або звертайтесь до служби у справах дітей за тел. 224-30-47 (на період карантину служба продовжує працювати, тому закликаємо звертатись).

Саме наша відповідальність та свідомість як громадян міста, може врятувати дитині життя.