69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі учням розповіли про запобігання та протидію домашнього насильства

Спеціалісти відділу по Шевченківському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради провели лекцію на тему: "Запобігання та протидія домашньому насильству" для учнів 9 класу Запорізького навчально-виховного комплексу №42 Запорізької міської ради.

Метою зустрічі було привернення уваги учнівської молоді до актуальних для українського суспільства проблем щодо подолання насильства в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; збільшити розуміння та обізнаність дітей про всі форми та види насильства та про те, який захист гарантовано постраждалим.

Насильство по відношенню до дітей є важливим питанням сьогодення. На сьогодні насильство в сім'ї стало майже буденним явищем. Потерпілими від нього здебільшого стають жінки і діти. Близько половини сімейно-побутових конфліктів залишаються латентними, бо їх жертви або не бажають, або соромляться повідомляти до поліції про такі факти. 

Проведений захід став приводом для аналізу власних дій та вчинків, розглянуті питання сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності та поваги до іншої людини.

Окрім цього, учасників заходу проінформували про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка настає за вчинення насильства, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України.

Учням закладу донесли розуміння того, що насильство є передусім порушенням прав людини, а також поінформували про установи, куди в разі необхідності, діти можуть звернутися задля захисту порушених прав та законних інтересів.