69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Служба у справах дітей продовжує вести профілактичну роботу та допомагати родинам, які опинились в скрутному становищі

Попередження негативних явищ в родині, де виховуються діти, - одне з першочергових завдань служби у справах дітей міської ради. За минулий рік, в умовах карантину, співробітники служби у справах дітей відвідали 942 родини.  За 2020 рік у ході регулярних профілактичних рейдів було виявлено 741 дитина, яка опинилась в складних життєвих обставинах. Було виявлено 124 дитини з оточення, де їм загрожувала небезпека. За результатами проведеної роботи 60 дітей були влаштовані в притулки, 53 дитини – в заклади охорони здоров’я та 11 дітей було повернуто в родини.

З метою контролю за умовами проживання дітей минулого року спеціалісти служби у справах дітей відвідали 2620 родин, з яких 2464 батьків було попереджено про належне виконання своїх батьківських обов’язків щодо утримання та виховання дітей та з  2122 дітьми  було проведено профілактичні бесіди.

У 2020 році до служби у справах дітей звернулись 15 родин, в яких виховується 20 дітей, які опинились в надскладному становищі та залишились без місця проживання з різних причин: внаслідок насильства з боку співмешканців, або внаслідок надзвичайних подій. Так, одна родина втратила тимчасово місце проживання через масштабну пожежу. Всі сім’ї були поселені до Центру підтримки сімей та дітей «Затишна домівка», а також було надано безкоштовне харчування та необхідна допомога з відновлення документів, пошуку волонтерів, оформлення дітей до закладів освіти, соціальний супровід.

2020 рік став складним для багатьох родин через епідеміологічну ситуацію. Багато сімей залишились без засобів для існування. Тому, об’єднавши зусилля разом з громадськими організаціями та волонтерами, за рік було надано допомогу 360 родинам у вигляді продуктів харчування, індивідуальних засобів захисту та побутової хімії.