69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Служба у справах дітей провела профілактичні рейди

З метою захисту прав дітей у Хортицькому та Дніпровському районах міста спеціалісти служби у справах дітей  провели профілактичні рейди спільно із представниками Патрульної поліції Запорізької області.

Загалом було відвідано 25 родин, де батьки неналежним чином виконують батьківські обов’язки щодо утримання, навчання та виховання дітей.

Під час відвідування були перевірені умови проживання родини, санітарний стан помешкання та забезпечення дітей усім необхідним для проживання, розвитку та навчання. Також спеціалісти обох відділів провели  профілактичні бесіди з батьками щодо належного виконання своїх обов’язків, надали рекомендації щодо усунення підстав перебування на відповідному обліку та попередили щодо наслідків неналежного виконання батьківських обов’язків згідно з чинним законодавством.  Під час рейду спеціалісти також поспілкувались з щодо недопущення вживання заборонних препаратів та вчинення кримінальних правопорушень в майбутньому.

Батькам, з якими не вдалося поспілкуватися, були залишені письмові запрошення до територіальних відділів служби  для проведення з ними профілактичної роботи.

Служба у справах дітей вживає всі заходи, направлені на раннє виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, та надання всебічної допомоги для їх подолання.