69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Соціальне житло для дітей-сиріт та осіб з їх числа

У 2018 році вперше місто Запоріжжя долучилося до реалізації державної програми щодо придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа.

23.05.2018 в Запорізькій обласній державній адміністрації при голуванні Гугніна Едуарда відбулося засідання обласної комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано надану у 2018 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, де службою (управлінням) у справах дітей Запорізької міської ради були запропоновані варіанти щодо придбання 5 квартир на вторинному ринку нерухомості та виділення коштів на завершення будівництва ДБСТ в с. Тепличне. Пропозиції членами комісії були одноголосно підтримані.

Для придбання квартир для дітей-сиріт від 18 до 23 років виділена сума - 1 785 779: 4 квартири – однокімнатні, 1- двокімнатна. Дане житло призначене для 6 осіб із числа дітей-сиріт.

   Квартири підібрані у Хортицькому та Дніпровському районах міста. На даний час вже придбано 5 квартир для 6-ти осіб та вручені цим особам ордера на соціальне житло.

   Договори на придбання квартир оформлені нотаріально.

   З метою захисту майнових прав та упередження незаконного продажу квартир нотаріусом накладено арешт на 10 років на відчудження майна, після спливу яких квартири перейдуть у власність осіб шляхом приватизації.

 У серпні 2018 року було двокімнатну квартиру по вул. Дорошенка вже отримали двоє дітей – брат з сестрою.

У жовтні з нагоди Дня міста було вручено ордери на квартири ще трьом особам з числа дітей-сиріт.

 

Крім того, в рамках даного проекту для реалізації ініціатив виконавчого комітету Запорізької міської ради щодо завершення будівництва дитячого будинку сімейного типу в с.Тепличне, вул. Центральна, 7А/7 були виділені кошти у сумі 3 257 779 грн.

   В грудні 2018 року планується завершити будівництво житла для ще одного дитячого будинку сімейного типу та з’явиться можливість влаштувати ще 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з великих родинних груп.