69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Хортицькому районі обговорили питання здійснення контролю за цільовим витрачанням аліментів

Начальником відділу по Хортицькому району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради 27.03.2019 проведено зустріч з державними виконавцями Хортицького відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Дружко А.І. та Галь М.І. з метою обговорення питання здійснення контролю за цільовим витрачанням аліментів,отриманих на дитину. Під час зустрічі було порушено питання щодо інформування громадян про можливість звернення з питанням здійснення контролю за використанням аліментів, та підстав такого звернення.

Відповідно до вимог чинного законодавства особа, що сплачує аліменти має право на звернення до органів опіки та піклування для здійснення контролю за цільовим їх витрачанням. Для цього громадянин має надати такі документи:

- заяву

- розрахунок заборгованості по сплаті аліментів за останні 12 місяців

- копію паспорту

- копію коду ІНН заявника

- копію свідоцтва про шлюб

- копію свідоцтва про розірвання шлюбу або рішення суду

- копію свідоцтва про народження дитини (у разі наявності)

- відомості про місце проживання одержувача аліментів. 

Якщо аліменти на дитину виплачуються не за рішенням суду (за домовленістю між батьками дитини, договір між батьками про сплату аліментів на дитину), платник аліментів надає копії інших документів, що підтверджують сплату аліментів на дитину і їх розмір.

Слід звернути увагу, що наявність заборгованості зі сплати аліментів є підставою для відмови платнику аліментів в проведенні інспекційного відвідування одержувача аліментів.