69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Шевченківському районі міста відбулась інформаційно-консультативна зустріч з опікунами

Сьогодні в приміщенні районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району під головуванням заступника голови районної адміністрації Лимарчук Зої Михайлівни відбулась інформаційно-консультативна зустріч з опікунами та піклувальниками району.

В Шевченківському районі проживає 143 опікунів, в родинах яких виховується 187 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

На зустрічі були присутні представники закладів охорони здоров'я, пенсійного фонду, територіального відділу освіти, управління соціального захисту населення, центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді та ювенальної превенції.

Начальник служби у справах дітей міської ради Сиворакша Наталія Сергіївна розповіла опікунам про міські заходи, заплановані в рамках програми "Діти Запоріжжя", які направлені на підтримку та допомогу саме  опікунським родинам. Зокрема, акцентувала увагу та запрошувала брати участь у конкурсі "Кращий опікун року".
Наталія Сергіївна також розповіла про необхідність соціалізації дитини, її всебічного розвитку,  а у разі виникнення проблем у взаємовідносинах в родині - звертатись до служби у справах дітей. В даних випадках, дуже доречна допомога чи консультація психолога міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Також опікунів було проінформовано про пільги для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, про функції  Єдиного квитка та забезпечення житлом дітей вищевказаних категорій.

Окрім цього, на зустрічі були розглянуті питання реформування медичної системи, необхідність проходження двічі на рік (для дітей) та один раз на рік (для опікуна) медичного огляду, було проінформовано про  види безкоштовних послуг в закладах охорони здоров'я та обговорили питання оздоровлення  дітей.
Опікуни також ознайомились з порядком оформлення пільг та державних виплат на дітей, з порядком оформлення пенсій по втраті годувальника.
Серед актуальних питань на зустрічі також були питання профілактики правопорушень серед дітей та найгостріші проблеми, які виникають при вихованні дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Зустріч пройшла досить змістовно, опікуни отримали відповіді на свої питання, а всі пропозиції та побажання будуть враховані подалі в роботі відповідних соціальних структур.
Також під час заходу всі опікуни заповнили невеличку анкету, яка допоможе спеціалістам служби у справах дітей  знаходити індивідуальний підхід до вирішення проблем кожної опікунської родини.