69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Вознесенівському районі міста відбулась інформаційна зустріч з опікунами

21 лютого в приміщенні районної адміністрації по Вознесенівському району під головуванням заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Крайнього Максима Валерійовича відбулась інформаційно-консультативна зустріч з опікунами та піклувальниками.

В Вознесенівському районі проживає 53 опікунів, в яких виховується 63 дитини-сироти, позбавлених батьківського піклування. Метою зустрічі було інформування опікунів про їх права та обов’язки, права та пільги дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, обговорення проблемних питань, налагодження співпраці між опікунами та службою (управлінням) у справах дітей.

На заході також були присутні представники закладів охорони здоров’я, управління соціального населення міста, зокрема, спеціалісти центру соціальних служб, які розповіли опікунам про виконання обов’язків стосовно забезпечення належного стану здоров’я підопічних, ознайомили з порядком оформлення пільг та державних соціальних виплат на дітей, які перебувають під опікою, а також обговорили проблемні питання, які виникають при вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та важливість соціального супроводу підопічних дітей.

Окрім цього, начальник служби (управління) у справах дітей міської ради Наталія Сиворакша розповіла про ряд заходів, які заплановані в рамках міської програми «Діти Запоріжжя» саме на допомогу опікунським родинам, а також призвала опікунів тісно співпрацювати з усіма структурами міської ради для надання своєчасної підтримки та допомоги в будь-яких проблемних ситуаціях.

Зустріч пройшла змістовно та інформативно, на всі питання опікунів було надано відповіді, а пропозиції та побажання прийняті та враховані у роботі.

Служба (управління) у справах дітей міської ради і надалі планує проводити зустрічі такого формату з усіма опікунами та піклувальниками міста.