69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі обговорили проблему булінгу серед школярів

Образливі прізвиська, глузування, підніжки, стусани з боку одного або групи учнів щодо однокласника чи однокласниці – це ознаки нездорових стосунків, які можуть призвести до цькування — регулярного, повторюваного день у день знущання. Регулярне та цілеспрямоване нанесення фізичної й душевної шкоди стало об’єктом уваги науковців і педагогів, починаючи з 70-х років минулого століття, й отримало спеціальну назву – булінг.

З метою запобігання та протидії насильству та булінгу, а також з метою відпрацювання алгоритмів  дій адміністрацій закладів освіти у разі виявлення фактів насильства, булінгу, 13 лютого 2019 року в територіальному відділі освіти Шевченківського району відбулась робоча нарада за участю служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради та заступників директорів з  виховної роботи закладів освіти Шевченківського району

          На нараді розглянули зміни у законодавстві проти домашнього насильства, запобігання та протидії булінгу в закладах освіти; алгоритм реагування в закладі освіти на випадки домашнього насильства.

Також було обговорено порядок взаємодії закладів освіти з відділом по Шевченківському району служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради та порядок взаємодії закладів освіти з ювенальної превенції, Шевченківського відділення поліції  Дніпровського відділу ГУНП в Запорізькій області.

Окрім цього, всі учасники взяли участь в практичних вправах,  розробили план заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству, порядок реагування на булінг та алгоритм дій у разі виявлення фактів булінгу, а також були підведені підсумки.