69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі підбили підсумки конкурсу «Кращий опікун року-2018»

У запорізькому міському палаці дитячої та юнацької творчості відбулося урочисте підведення підсумків конкурсу «Кращий опікун, піклувальник року». Після гала-концерту нагородили учасників та переможців конкурсу.

Конкурс проводиться втретє в м. Запоріжжі. У цьому році в ньому взяли участь 58 сімей, які змагалися в трьох номінаціях - «Талановита родина», «Креативна сім'я» і «Спортивна сім'я». А за головного переможця - володаря Гран-прі «Народний опікун» - запорожці могли проголосувати в «Фейсбуці».

Перш ніж оголосити переможців у різних номінаціях, перед гостями свята виступили учасники конкурсу зі своїми кращими номерами.

- У номінаціях «Сім'я талантів» і «Креативна сім'я» учасники демонстрували неабиякі здібності. Сьогодні під час концерту ми знову можемо побачити і почути кращі виступи, - зазначила начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша. - Я дуже рада, що в нашому конкурсі взяло участь так багато сімей - це показує, що у них активне соціальне життя і вони готові проводити час зі своїми дітьми. Для нас найголовніше - це щоб опікун займався дитиною. Тут зібралися якраз такі люди. Також наш конкурс підтримали спонсори, які надали свої подарунки і відзначили ті чи інші родини. Дуже багато подарунків від різних спортивних організацій отримали сім'ї, які змагалися в номінації «Краща спортивна сім'я». Сьогодні ніхто не пішов з порожніми руками.

У церемонії нагородження брав участь секретар Запорізької міськради Руслан Пидорич, який зазначив, що взяти дитину в сім'ю - це складне і вольове рішення. Тому сім'ї, які пішли на цей важливий крок, гідні поваги і всебічної підтримки.

Крім окремих подарунків, якими були нагороджені учасники спонсорськими організаціями і фондами, всі сім'ї отримали в подарунок від організаторів бутербродниці. З придбанням подарунків допоміг комбінат «Запоріжсталь». В урочистій церемонії нагородження взяв участь представник ПАТ «Запоріжсталь», депутат Запорізької міської ради від Опозиційного блоку Ігор Чумаченко.

КОМБІНАТ «Запоріжсталь» вже другий рік поспіль підтримує цей конкурс, тому що сім'ї, які в ньому беруть участь, несуть добро і турботу дітям, - зазначив Ігор Чумаченко. - Сьогодні дуже приємно, що навколо нас стільки усміхнених дітей, які свідчать про те, що всі разом ми робимо добру і правильну справу. Наше підприємство завжди підтримує такі благородні проекти і тих, хто втілює їх у життя.

Сім'ї, які зайняли три перші призові місця в кожній номінації, отримали в подарунок більш цінну техніку - праски, пилососи та мультиварки.

А «Народним опікуном року» стала переможниця в номінації «Сім'я талантів» - педагог Тетяна Сидоренко, яка є опікуном 13-річної Світлани Ковальової. Жінка просто підкорила глядачів танцем в складі колективу «Барбарікі» спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Світанок». У фіналі танцю Тетяна сіла на шпагат, чим зірвала бурхливі оплески залу. А під час нагородження жінка не могла стримати сліз і розплакалася.

Переможцями конкурсу стали:

«Сім'я талантів»: переможцем стала Тетяна Сидоренко, друге місце - Надія і Олександр Дмитрієва, третє місце - Лада Притула.

«Креативна сім'я»: переможцем стала Анжела Малишева, друге місце - у Наталії Циганенко, третє місце - Олександр Пироговский.

«Спортивна сім'я»: перше місце отримала Анна Цинцадзе, другою стала Оксана Дурягіна, третє місце отримала Ольга Івукова.