69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Нова родина для сімох дітей

 

Одразу 7 дітей, позбавлених батьківського піклування, сьогодні знайшли родину. В Запоріжжі почав функціонувати восьмий дитячий будинок сімейного типу Олексія Миколайовича та Наталії Олександрівни. Олексій та Наталія проживали у Вільнянському районі як прийомна сім’я і вже виховували трьох дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Родина прийняла рішення переїхати до Запоріжжя та створити на базі прийомної сім’ї дитячий будинок сімейного типу, тим самим подарувавши свою любов та турботу одразу сімом дітям, які перебували в центрах соціальної реабілітації дітей.

На сьогодні в м.Запоріжжі функціонує 8 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 58 дітей, та 15 прийомних сімей, в яких виховується 33 дитини-сироти, позбавлених батьківського піклування. Міською програмою «Діти Запоріжжя» передбачена матеріальна підтримка таких родин, а саме:

- надання щомісячної адресної допомоги на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка виховується в дитячих будинках сімейного типу - максимальна виплата 5000 тис. грн. з урахуванням виховання 10 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сім'ї. Це часткове відшкодування комунальних послуг.

- надання одноразової адресної допомоги новоствореному дитячому будинку сімейного типу (від 5-ти до 10-ти дітей) - 50,000 тис. грн.;

- надання одноразової адресної допомоги новоствореній прийомної сім'ї (від 2-х до 4-х дітей - 20,000 тис. грн.;

- надання одноразової адресної допомоги на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка виховується в прийомних сім'ях зрозрахунку 5,000 тис. грн. на 1 дитину-сироту, позбавлену батьківського піклування.

- надання одноразової адресної допомоги на кожну нововлаштовану дитину в прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу – 5,000 тис. грн.

Якщо Ви мрієте мати велику родину та бажаєте подарувати своє тепло і любов дітям, які залишились без батьків, звертайтесь до служби (управління) у справах дітей міської ради за тел. 236-30-35, 236-31-31.