69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі привітали малечу з початком літа та Днем захисту дітей

Уже традиційно напередодні Міжнародного Дня захисту дітей служба у справах дітей Запорізької міської ради влаштовує ряд розважальних заходів для дітей: розважальні локації, фотозони, фестиваль дитячих талантів, виступи від запорізьких зірок та спортивне свято.

28 травня вихованці спеціалізованих закладів, а саме: Запорізького православний дитячий притулку «Надія», Запорізького дитячого будинку-інтернату,  Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 2  відвідали показ фільму «Аладдін» у кінотеатрі ім. О. Довженко.

30 травня відбулось масштабне свято для всіх дітей міста, враховуючи дітей, що перебувають на обліку у службі  у справах дітей, «Країна «Щасливе дитинство». Свято проходило у центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай». До заходу приєдналось багато партнерів та спонсорів м. Запоріжжя, серед них: ПАТ «Запоріжсталь», гостинно-ресторанний комплекс «SunRise Park», компанія з розробки програмного забезпечення у Запоріжжі «ОpenGeeksLab LLC», гастро-паб «Крыша», кафе-кондитерська «O’cacao!»,  мережа дитячих перукарень «Подстригайка», Barber Shop «Grizzly», БФ «Карітас Запоріжжя», Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста, центр пакувальних технологій «Друкцентр», супермаркет «Дім канцелярії» розважальний центр «Cosmic Bowling», піцерія «Челентано», кондитерська майстерня «Веселі карамелі», ГО «Нова Надія», спортивно-танцювальна студія «Імперія танцю», ВБО «АСЕТ», дитячий розважальний комплекс «Volkland», дитячий розважальний центр «Smile Park», дитячий розважальний центр «Fly Park», волонтерська група «Angels», Управління патрульної поліції в Запорізькій області, ГУ ДСНС України у Запорізькій області, ДНЗ "Запорізьке вище професійне училище моди і стилю", ДНЗ "Запорізький професійний ліцей сервісу", Запорізький педагогічний коледж, «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія», Чірка Олександра, Дар’я Жуган, футбольна академія «Талантика».

На свято діти та підлітки прийшли зі своїми опікунами, піклувальниками, прийомними батьками. Цього року допомогу отримали  112 дітей, з них 37 випускники 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста отримали сертифікати на грошову допомогу на суму 2000,00 грн. та 75 першокласників отримали шкільні портфелі з повним канцелярським приладдям.

В рамках заходу також пройшов фестиваль "Країна дитячих талантів", де  діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування вражали всіх гостей своєю майстерністю у співах, хореографічному та акробатичному мистецтві. Всі учасники отримали цінні подарунки: мобільні телефони, велосипеди, комп'ютерні крісла, портативні колонки та роликові ковзани.

31 травня не менш яскраво пройшло спортивне свято «Веселі старти». У заході взяли участь 42 дитини. Юні запоріжці змагались у спортивній естафеті та провели товариський матч. Свято пройшло за підтримки Міської федерації футболу, МФК "Металург" та школи футболу "Металург". Усі спортсмени отримали  призи від міської ради - фітнес-трекери,  а від партнерів - медалі та сертифікати на відвідування футбольного матчу.

Також, до Дня захисту дітей, 31 травня у КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка»» відбувся святковий концерт. Працівники Центру підготували для маленьких жителів «Затишної домівки» святкову програму. Дітлахи разом зі своїми мамами брали участь в активних конкурсах та розвагах.

Окрім цього, в районах міста пройшов ряд заходів з нагоди Дня захисту дітей, де також були залучені діти, що перебувають на обліку в службі у справах дітей міської ради.