69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі розпочалась Школа підтримки прийомних батьків

Вперше в Запоріжжі завдяки міській Програмі “Діти Запоріжжя” стартувала триденна Школа підтримки прийомних родин, в якій взяли участь 11 прийомних батьків та 25 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що виховуються в прийомних родинах міста Запоріжжя.

Метою школи є зміцнення емоційного зв”язку між членами прийомної родини, обговорення та пошуки шляхів вирішення проблем, які можуть виникати в стосунках між дітьми та батьками, підвищення педагогічної компетентності батьків, профілактика емоційного вигорання. На спеціальних інтерактивних тренінгах, які підготували психологи БФ “Карітас – Запоріжжя” батьки зможуть більше відкритись, поговорити про те, що їх турбує, знайти рішення тієї чи іншої проблеми та побудувати правильну модель поведінки в родині. Для дітей підготували цікаві майстер-класи, конкурси, а також завдання, де діти будуть робити подарунки власними руками своїм батькам.

На сьогодні, на обліку в службі (управлінні) перебуває 1069 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 936 з яких знаходяться в сімейних формах виховання і задача служби підтримувати ці родини, створювати для них комфортні умови та допомагати у вирішенні проблем.  В подальшому, служба (управління) у справах дітей планує залучати до Школи опікунські родини та  дитячі будинки сімейного типу.

Нагадаємо, що наразі проходить прийом заявок на участь у конкурсі “Кращий опікун року”, метою якого  є також підтримка опікунських, прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу та популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.