69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі ще 4 дитини отримали власне житло

У 2018 році Запоріжжя вперше долучилося до реалізації державної програми щодо придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Навесні 2018 року в Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано надану субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа, де службою (управлінням) у справах дітей Запорізької міської ради були запропоновані варіанти щодо придбання 5 квартир на вторинному ринку нерухомості та виділення коштів на завершення будівництва дитячого будинку сімейного типу в с. Тепличне. Пропозиції членами комісії були одноголосно підтримані. Пізніше, у грудні відбулось засідання даної коісії, де було прийнято рішення придбати ще 4 квартири для осіб з числа дітей-сиріт м. Запоріжжя. Таким чином в 2018 році 6 осіб з числа дітей-сиріт отримали 5 квартир (двоє осіб - брат та сестра).

Сьогодні міський голова Володимир Буряк вручив ордера та ключі від квартир ще 4 дітям – Редькіну Микиті, Лавренюк Валерії, Романенку Данилу та Сердюку Денису.

До слова, Лавренюк Валерія є вихованкою першої в Запоріжжі прийомної родини, яка була створена в 2009 році. Її прийомні батьки Дмитрієви Надія та Олександр наразі є батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу, проживають в житловому комплексі за адресою просп. Інженера Преображенського, 3 та продовжують виховувати дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Всі четверо дітей наразі здобувають вищу освіту, працюють, мають великі плани на майбутнє. Наприклад, Денис Сердюк закінчує бакалаврат Запорізької державної інженерної академії за спеціальністю «Металургія чорних металів», планує закінчити за спеціальністю магістратуру та мріє працювати в групі компаній «Метінвест».

Всі квартири були підібрані в Дніпровському та Хортицькому районах. Договори на придбання квартир оформлені нотаріально.

З метою захисту майнових прав та упередження незаконного продажу квартир нотаріусом накладено арешт на 10 років на відчуження майна, після спливу яких квартири перейдуть у власність осіб шляхом приватизації.

У 2019 році робота щодо придбання житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування буде продовжена.