69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі триває робота щодо захисту прав та інтересів дітей

Служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради щоденно проводить роботу щодо захисту прав та інтересів дітей.

З цією метою спеціалістами відділу по Заводському району спільно з працівниками ювенальної превенції та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено негайне відібрання двох малолітніх дітей (3 і 5 років), у зв’язку із загрозою їх життю та здоров’ю. Після вилучення дітей було направлено до закладу охорони здоров’я для обстеження та лікування. Наразі доля дітей вирішується.

В умовах вимушеної ізоляції внаслідок карантинних заходів існують ризики загострення таких проблем як неналежне виконання батьками обовязків по вихованню та утриманню дітей, зловживання алкоголем, жорстоке поводження з дітьми тощо.

З метою оперативного виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування спеціалісти відділу по Комунарському району відвідали 11 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах (в яких виховуються 22 дитини) та 3 підопічні родини.

З батьками були проведені профілактичні бесіди щодо належного ставлення до виконання своїх обов’язків, дотримання санітарно-гігієничних норм у помешканнях та дотримання карантинних заходів.