69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі турбуються про захист прав дітей

25 жовтня 2018 року у виконавчому комітеті Запорізької міської ради відбулась комісія з питань захисту прав дитини.

У заході взяли участь представники служби у справах дітей міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді міської ради, департаменту освіти і науки міської ради, управління соціального захисту населення міської ради, департаменту здоров’я міської ради, а також були запорошені представники Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ювенальної превенції Дніпровського відділу поліції ГУНП України в Запорізькій  області та представники департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради.

На комісії були розглянуті питання захисту прав та інтересів дітей, а саме – питання удосконалення щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Начальник служби у справах дітей Наталія Сиворакша відмітила, що за 9 місяців  2018  року під опіку громадян влаштовано 81 дитину, до дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей 20 дітей, усиновлено 24 дитини. В сімейних формах виховання перебувало  97 дітей, що становить 86 % від загальної кількості 1074  дітей на обліку.

Також були оголошені результати проведення рейду «Урок»: в 2018 році 19 дітей не приступили до навчального процесу, що значно менше в порівнянні з минулими роками.

Окрім того, було розглянуто питання взаємодії служби у справах дітей та відділу ювенальної превенції щодо попередження та подолання негативних явищ та злочинності в дитячому та молодіжному середовищі, зокрема – своєчасне інформування спеціалістів служби про дітей, які скоїли правопорушення.

Під час комісії було акцентовано увагу на наступних питаннях:

  • позачергове виділення місця та влаштування дітейсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування до шкільних та дошкільних навчальних закладів, а також забезпечення оздоровлення за бюджетні кошти в літній період;
  • потреба в медичному обстеження двічі на рік та оздоровленні за медичними показниками дітейсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • своєчасне нарахування державних;
  • соціальний супровід родин (психологічну допомогу, тощо).