69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

У Запоріжжі затвердили нову програму підтримки дітей-сиріт та дітей, що опинились в складних життєвих обставинах

Вчора відбулась 35-та сесія Запорізької міської ради, на якій розглядали питання, пов’язані з затвердженням бюджету міста та міських бюджетних програм на 2019 рік. Депутати Запорізької міської ради проголосували за прийняття нової міської програми допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, що опинились в складних життєвих обставинах. Програма отримала назву «Діти Запоріжжя» і розрахована на 2019-2021 роки.

Мета міської програми «Діти Запоріжжя» - забезпечення дітям-сиротам повноцінний розвиток відповідно до їх потреб, підтримка дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. У ході виконання програми запланована реалізація наступних завдань: 

  • підтримка дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а саме: надання адресної допомоги та придбання пам'ятних подарунків з нагоди Дня захисту дітей, Дня усиновлення, Дня Святого Миколая та новорічних свят;
  • підтримка, розвиток і популяризація сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
  •  соціальний захист дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, попередження вилучення дитини з сім’ї, надання будь-якої допомоги для збереження їх родинних стосунків;
  • організація та проведення школи підтримки прийомних сімей;
  • забезпечення дитячих будинків сімейного типу, а саме: облаштувати дитячий будинок сімейного типу в с. Тепличному, вул. Центральна, 7/7а, введення в експлуатацію якого заплановано на 2019 рік.

Для реалізації програми в 2019 році виділено кошти в сумі 1263,209 тис.грн.

Станом на 1 листопада 2018 року, на обліку в службі (управлінні) у справах дітей м. Запоріжжя знаходиться 1611 дітей, з них - 537 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, та 1074 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.