69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

В Запоріжжі посилюють роботу щото протидії домашньому насильству

В службі (управлінні) у справах дітей Запорізької міської ради відбулась робоча нарада з питань запобігання та протидії домашньому насильству, а саме – створення координаційної ради та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи в даних питаннях на місцевому рівні.

У нараді взяли участь представники закладів охорони здоров’я, патрульної поліції, ювенальної превенції, управління по роботі з молоддю та сім’єю, представники центру соціальних служби для дітей, сім’ї та молоді, а також представники служби (управління) у справах дітей.

Представники вищезазначених структур обговорили механізм взаємодії між собою у випадках виявлення домашнього фізичного, сексуального, економічного чи психологічного насильства.

На жаль, сьогодні явище домашнього насильства  достатньо поширене та має прояв в усіх чотирьох своїх формах. Діти – одні з перших, хто потерпає від насильства вдома. Тільки за минулий рік до служби (управління) у справах дітей надійшло 72 повідомлення щодо насильства в сім’ї, з яких 15 випадків підтвердилось. 19 дітей з 15-ти родин стали жертвами фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства.

Звертаємось до всіх небайдужих! Якщо вам відомо про випадки домашнього насильства, або воно є в вашій сім’ї, звертайтесь до поліції за тел. 102 та у випадку проживання в родині дітей – до служби (управління) у справах дітей за місцем проживання, або за тел. 224-30-47.