69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Взяли участь у онлайн вебінарі «Євроінтеграція для захисту прав дітей. Кому потрібні українські діти?»

В рамках проєкту EUROSCOPE від Мережі захисту національних інтересів ГО «АНТС» начальник служби (управління) Наталія Сиворакша взяла участь у онлайн вебінарі «Євроінтеграція для захисту прав дітей. Кому потрібні українські діти?».

Метою заходу є залучення членів та партнерів АНТС до адвокації реформування системи захисту прав дитини в Україні, у тому числі з метою євроінтеграції.

У ході вебінару окреслили вимоги Єврокомісії до України в контексті євроінтеграції, визначили першочергові кроки до удосконалення системи захисту прав дитини в Україні, обговорили можливості і спільні дїї щодо повернення дітей в Україну та виконання вимог ЄК.

Проаналізувавши ситуацію, можемо зробити висновки, що наразі деінституціалізація, а саме реформування системи закладів інституційного догляду і виховання дітей, на жаль, ще є теорією, на практиці її дуже важко застосувати.

За кордоном, дійсно, є відібрання дітей, відносно яких було застосовано домашнє насильство, тому закликаємо не «виховувати» дітей, а на власному прикладі показувати любов до дітей, толерантні відносини в родині, повагу до дітей та дорослих. Та найголовніше - шанувати власну думку кожної дитини та допомогати долати життєві труднощі за будь-яких умов!