69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Запорізьких дітей привітали з новорічними святами

Напередодні Дня Святого Миколая у Запоріжжі вітали дітей-сирот та дітей, позбавлених батьківського піклування, з отриманням першого важливого документа – паспорта громадянина України. Традиційно міська влада підготувала для іменинників пам’ятні подарунки - годинники з гравіюванням «Хай щастить!».

Урочисте вручення з дотриманням усіх необхідних карантинних вимог відбулось у міському Палаці  дитячої та юнацької творчості. Привітання та подарунки на честь 14-річчя отримали 32 юні запоріжці.

- Це наша давня традиція, вже десяток років поспіль дітлахів, які перебувають на обліку в нашій службі, ми вітаємо з так званим переходом у доросле життя, отриманням найважливішого документу громадянина України. Дуже хочемо, щоб ця святкова дата запам’яталася їм, а годинники нагадували про те, що ми завжди про них пам’ятаємо і їм завжди буде до кого звернутися, - зазначила начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша.

Загалом у 2020 році пам’ятні годинники були вручені 91 дитині з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримали цьогоріч паспорти.

Також напередодні новорічних свят понад тисяча дітлахів, що перебувають на обліку в службі у справах дітей, отримали солодкі подарунки. Також новорічні солодощі будуть передані дітям з багатодітних сімей, дітям з інвалідністю, дітям, що опинилася у складних життєвих обставинах тощо.

- Загалом близько десяти тисяч маленьких запоріжців отримають такі солодкі привітання до Нового року. Звичайно, в умовах карантину ми не можемо забезпечити проведення масових заходів, новорічних спектаклів тощо. Але ми не маємо права залишити дітлахів без відчуття свята. Тож декого вдалось привітати у Палаці дитячої та юнацької творчості, інші - отримають свої поздоровлення безпосередньо вдома. Увага та піклування - це головне, чого потребують діти, і ми це їм обов’язково надамо, - наголосив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Інформація та фото взяті з офіційного сайті міської ради