69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Запорізьким школярам розповіли про небезпеку вживання наркотичних засобів

Спеціалісти відділу по Шевченківському району служби (управління) у справах дітей  міської ради провели профілактичну бесіду з учнями Запорізького навчально-виховного комплексу №42  на тему «Протидія вживання наркотичних засобів, алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми та формування навичок здорового способу життя серед молоді».

В ході бесіди діти разом зі спеціалістами розглянули 4 фактори, які впливають на початок вживання наркотиків серед молоді: позбавлення наркозалежності., профілактика і зниження алкогольної залежності серед дітей і підлітків, вплив алкоголю на організм людини, профілактика куріння та інших форм поведінки залежності у підлітків.

Метою лекції було донести учням закладу, що здоров’я – це в першу чергу, спосіб життя людини. Це той стиль, який людина вибирає для себе та своїх нащадків. Головні цінність суспільства - життя і здоров’я людини.

Спеціалісти служби (управління) порадили учням закладу, що, якщо вони відчувають, що не в змозі подолати свої проблеми самі,  терміново звернутися до людини, якій можна довіритися, та повідомили про спеціалізовані заклади та кабінети, де працюють фахівці, які зможуть допомогти у вирішенні даного питання.