69001 м. Запоріжжя
вул. Зелінського, 3
(061) 224 30 42
(061) 224 30 47

Запорізьким учням розповіли про те, як можна запобігти булінгу

Спеціалісти відділу по Шевченківському району служби (управління) у справах дітей провели профілактичну лекцію для учнів загальноосвітньої школи №12.

Школярам показали добірку змістовних мультфільмів про події з життя тих, хто відрізняється від більшості у спільноті, їхній емоційний стан та способи вирішення конфліктних ситуацій.

Між спеціалістами і учнями відбувся діалог, під час якого з’ясувалось, що  кожна дитина прагне, щоб її розуміли і любили такою, якою вона є, однак у шкільному середовищі, і навіть у колективі дорослих, люди групуються за певними об'єднувальними принципами. Тому, якщо у цій спільноті є хтось, хто відрізняється від інших, він часто опиняється на самоті. Однак, це не є приводом для його цькування.

Школярам запропонували знаходити спільну мову з кожним учасником освітнього процесу та навчитися бачити в оточуючих найкращі риси характеру, не оцінюючи інших виключно за зовнішністю. Ці досягнення допоможуть із класу зробити справжній колектив та попередити одну із головних проблем у спілкуванні підлітків – булінг.